Loch Lomond Heavily Peated 40% Sverige Exklusiv

 

Dagens provsmakning.



Loch Lomond Heavily Peated 40%


Exklusivt för Sverige har Loch Lomond tagit fram denna välrökta singel malt den är lagrad i refill American Hogsheads och Amerian Barrels. Spriten är kokad i Loch Lomonds pannor med rak hals, hårt rökt 85% och svanhals, orökt 15%.


Färg: gyllenbrun


Doft: rejält rökig, som att sitta vid en lägereld. Doftar man rejält noggrant så kan jag finna spår av råsprit i doften men det är om jag letar efter det.


Smak: gröna äpplen, söt rökighet, vanilj. Den smakar äldre än vad den troligen är. Hittar ingen alholbränna som ofta kan förekomma på yngre whisky. Finns även lite kanderat socker i smaken mycket trevlig.


Avslut: kommer en del kryddor pepprighet på slutet som varar en stund och sakta drar bort. Röken gör sig påmind men betydligt lugnare än i början.


Sammanfattning: gillar du rejält rökig whisky så är denna något för dig jag tyckte den var väldigt trevlig, hittar bara en nackdel – den är för lättdrucken. Kanske tack vare att alkoholstyrkan endast är på 40% men då den endast kostar 299:- så är alkoholhalten förlåten. Detta är ÅRETS fynd för den som gillar rökigt. Kommer lagom till jul också så perfekt julklapp den kommer på systembolaget den 1:a December kostar 299:- KÖP!

Artikel nummer systembolaget: 317



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Glen Scotia 2020 Festival Edition Tawny Port Finish

Välkommen till mitt Kintyre

Imorgon händer det!